Gymnastická mimina a Memoriál Milana Vaculíka ve sportovní gymnastice dívek

—navazujeme na předešlý příspěvek —

Hned před vyhlášením výsledků nominačního závodu na LODM prostějovskou tělocvičnu zaplnily malé sportovní gymnastky z mnoha moravských oddílů. Sjely se zde na tradiční prostějovský závod – Gymnastická mimina a Memoriál Milana Vaculíka. V těchto závodech děvčátka měří své síly ve cvičení na kladině a bradlech.

Gymnastický klub Šumperk vyslal na tyto závody 10 závodnic. Všechna děvčátka předvedla velmi pěkné výkony. V závodu Gymnastická mimina se představily svěřenkyně trenérek Jany Žandové a Simony Petrové. Holčičky nestačily pouze na závodnice z GK Vítkovice. Jejich sestavy měly jednodušší obtížnost, ale cvičily čistěji. Proto 5. místo Viktorie Peduzzi je parádní výsledek. Další umístění závodnic z GK Šumperk: 10. Adéla Jurásková, 11. Ester Evjaková, 14. Terezie Paraska, 18. Tereza Štěpánková, 20. Kateřina Stromšíková.

Pro starší dívky ročník narození 2012-2013 byl připraven Memoriál Milana Vaculíka.

Do dvojboje bradla/kladina, kde hlavní motivací byl postup šestice závodnic s nejvyšší známkou do finále na daném nářadí, nastoupilo 26 závodnic. Šumperské gymnastky udělaly svým umístěním trenérce Silvii Urbanové radost. Na nepopulárním čtvrtém místě se umístila Klaudie Ďulíková, 5. Lucie Paraska, 7. Ivana Svobodová, 8. Patricie Petrová.

Motivace se projevila a oddíl GK Šumperk měl ve finále hned několik zástupkyň. Zacinkalo to dvakrát.

Do finále na kladině postoupila dvě děvčata: Klaudie Ďulíková, která brala 3.místo a Patricie Petrová, která postoupila s třetí nevyšší známkou, ale svoji sestavu ve finále již bohužel nezacvičila tak pěkně jako v hlavním závodu a bylo z toho nakonec 6.místo.

 

 

Ve druhém finále na bradlech se představila tři děvčata GK Šumperk: Ivana Svobodová, která si udržena svou kvalitu provedení a umístila se na parádním 1.místě, Klaudie Ďulíková 4.místo a Lucie Paraska 5.místo.

 

Děvčátkům i jejich trenérkám gratulujeme za reprezentaci klubu a Města Šumperka, přejeme jim do dalších závodů mnoho úspěchů.