3. kvalifikační závod na MČR (kategorie – VS2)

Brno – V sobotu 9.6.2018 proběhl v tělocvičně T. J. Sokol Brno I, již 3. kvalifikační závod, tentokrát pouze pro kategorii starších žákyň (VS2), tedy pro gymnastky roč. 2008-2010.

Závodnice se snažili  zacvičit co nejlepší povinné sestavy a vybojovat si tak přímou účast na  MČR VS, které proběhne 23.6.2018 ve Znojmě. Dle pravidel 40 nejlepších závodnic po 3 kvalifikacích přímo postupuje na MČR, dalších 16 děvčat ještě může žádat o divokou kartu.

Do závodu nastoupilo celkem 67 gymnastek. Nejlépe se dařilo Míše Janků, která zde obsadila 6.místo, oddílové kolegyně obsadili také pěkná umístění: Machytková Jitka 12, Paraska Marie 16, Paraska Anna 18 a Diňová Amélie 36.

Po seřazení výsledků po třech kvalifikačních závodech se na MČR, bohužel kromě Amálky Diňové, nominovala všechna naše děvčata kategorie VS2 A

Výsledky závodu

Výsledky po 3 kvalifikacích

Dle postupového klíče na MČR 2018 pro B kategorie se v závodu, který je vrcholem letní sezóny, představí také vítězka přeboru Olomouckého kraje v kategorii VS5 B Adéla Osladilová.

Palce budeme držet i naší nejmladší závodnici Markétě Hermannové, která nastoupí do povinného čtyřboje v kategorii VS1A. Ta se na MČR nominovala také na přeboru Olomouckého kraje, zde bylo hlavním kritérium splněním bodového limitu 72b. Markéta, nejen že těsně splnila tento limit, také se stala vítězkou a tedy přebornicí Olomouckého kraje v této kategorii.

Děvčatům a trenérům gratulujeme a držíme palce na MČR VS ve Znojmě!