Prostějovská mimina a Memoriál Milana Vaculíka

 

Prostějov 14.4.2018 –  zde započaly vítězné tažení šumperské gymnastky na tradičním závodě Prostějovská mimina určeném dívkám narozeným v roce 2008 a mladším. Děvčata soutěžila ve dvojboji kladina a bradla. V letošním roce byl závod zpestřen Memoriálem Milana Vaculíka určeným pro dívky ve věku 12 let a mladším a soutěžilo se dvojboji bradla a prostná.

Nejmladší závodnicí GK Šumperk byla Markéta Hermannová, která v kategorii 2010 a mladší získala vyhlašované páté místo.

Pro šumperské gymnastky byly úspěšné i další kategorie, protože Lenka Machytková (2009) zvítězila celkově ve dvojboji bradla a kladina a odvezla si zlaté medaile i za finále na jednotlivých nářadích. Jitka Machytková byla sedmá, Michaela Janků jedenáctá a dvojčata Paraska třináctá a čtrnáctá.

Ve vloženém závodě, kterým byl Memoriál Milana Vaculíka, si nejlépe vedla Klára Peterková, která získala nejcennější kovy za dvojboj i za finále na prostných a bradlech. Za dobré výkony byly zaslouženě na stupních vítězů oceněny i další Klářiny týmové kolegyně Sabina Žandová a Kateřina Friedlová. Sabina přidala stříbro za dvojboj i finále na jednotlivých nářadích a Kateřina si odvezla bronz za dvojboj a finále na bradlech

Napsat komentář

Your email address will not be published.